Kavelruil

Voor een kavelruil of grootschalige agrarische projecten bent u bij Sekuer Notarissen aan het goede adres. Onze agrarisch specialisten Mr. Tineke Castelein en Sigrid Kuikman staan klaar om dit van begin tot einde voor u te regelen.

Bij een kavelruil moeten minimaal drie partijen registergoederen inbrengen en tenminste twee van hen moeten tevens als ruiler optreden.

Voor kavelruil geldt een ruime regeling voor de vrijstelling van overdrachtsbelasting. Ook gebouwen in het buitengebied kunnen in aanmerking komen en bovendien geldt er geen tienjaarstermijn zoals bij de landbouwvrijstelling. Het maken van de eerste opzet, opstellen van alle stukken en de uiteindelijke aktepassering wordt hierbij allemaal door onze agrarisch specialisten verzorgd. 
 
Sekuer Notarissen is Agri-notaris
Onze agrarisch specialisten zijn lid van de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN). Zij hebben zich gespecialiseerd en zijn verplicht om zich jaarlijks bij te scholen. Zodoende is deskundigheid en actuele kennis van Sekuer Notarissen op juridisch en agrarisch gebied een zekerheid. 

Agri-notariaat: agrarisch advies en meer...
In het boerenbedrijf hebben meer zaken betrekking op de voortzetting van een bedrijf dan alleen het land en/ of het vee. Sekuer de notaris adviseert ook bij bedrijfsoverdrachten, huwelijksvoorwaarden of partnerschapsvoorwaarden, testamenten etcetera. Voor de agrariër, zijn opvolger(s) en zijn naaste familie zijn wij een betrouwbare, ervaren specialist.

Contact met Sekuer de Agri-notaris
Wilt u meer informatie over agrarisch notariaat? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder, zowel op ons kantoor in Surhuisterveen als bij ons loket in Buitenpost bent u van harte welkom.